30 Mart 2012 Cuma

Gercek motivasyon

İnsan; üzüntülerinden, acılarından beslenir, karşısına çıkan zorluklarla mücadele ederken büyür, olgunlaşır diye düşünüyordum. Acı cekmeyen yazı yazamaz,güzelliklerin kıymetini bilmez diye düşünüyordum.
Ta ki bugüne kadar...
Oysaki yanilmisim. Oysaki insan mutluluklarından heyacanlarından ve umutlarından da beslenebiliyormus. Hemde yıkıcı değil, yapıcı bir motivasyon sağlıyormuş. Evet acılar , zorluklar da insanı olgunlastiriyor, başarmaya zorluyor. Fakat böylesine bir motivasyon değil, insanı köşeye sıkıştırıp bunu sağlıyor.
Bu gün anladım ki ; asıl motivasyon bu değilmiş.Asıl motivasyon umutla, zorda kaldığın , yapmak zorunda oldugun icin değil, yapmak istediğin icin olanı imiş.

Ne mutlu,yapmak istiyorum diyene!
Sevgilerle :))

17 Mart 2012 Cumartesi

Geceyarısı iyi niyeti !

Yepyeni gicir gicir umutlarım var. Henüz tohumlar,yarın filiz olucaklar, ertesi gün ağaç,sonraki haftaya ise;orman

Bahar geldi. Ağaçlar tomurcuk tomurcuk yakında , bizler ise çiçek çiçek ... Bu kaktüs gibi hayata ve olumsuzluklara inat çiçek çiçek ...

15 Mart 2012 Perşembe

Yetmiyor da...

Bir bankta oturdum bugün düşünüyorum; yetmiyor bana bu ask Yada aslında asksizlik... Lakin vazgeçmek zamanı gelmiş geçiyor , lakin elim kolum bağlanmış, lakin umarsiz, lakin küçük bir kiz cocuğu gibi çaresiz ve maalesefki herseye rağmen bu aptalcasina ve bir o kadar da manasizcasina neden bu lakinlere böyle sığınısim...

Canim Nazım'in da söylediği gibi yani;


Seni düşünmek güzel şey
ümitli şey
dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey.
Fakat artık ümit yetmiyor bana,
ben artık şarkı dinlemek değil
şarkı söylemek istiyorum...

Nazım Hikmet